Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legveszélyesebb betegségek
  2022-06-13 22:47:41, hétfő
 
  A világon léteznek olyan halálos betegségek, amelyek a megfelelő életmóddal megelőzhetők lennének. Ilyen például a stroke vagy a szívinfarktus. A rendszeres szűrővizsgálatok, a panaszokra és a tünetekre való odafigyelés igenis lehetővé teszi, hogy megelőzzük és akár visszafordítsuk ezeket a betegségeket.

Az egyik vezető halálok szerte a világon nem más, mint a koszorúér-betegség. Ez a betegség azért fordul elő, mert beszűkülnek az erek és jelentősen lecsökken a vér áramlásának képessége. A koszorúér-betegség kialakulásában nagy szerepe van a magas vérnyomásnak, a magas koleszterinszintnek, a dohányzásnak, a cukorbetegségnek, a túlsúlynak és a családi halmozódásnak. Nagyon lényeges a szív egészségének fenntartása. Ezt elérhetjük, ha rendszeresen mozgunk, ha fenntartjuk az ideális testsúlyunkat, ha egészségesen táplálkozunk, ha nem dohányzunk, és csak mértékkel fogyasztunk alkoholt.

A világon a vezető betegségek közé tartoznak az alsó légúti és a tüdőt érintő fertőzések. Ennek oka a tuberkulózis, az influenza, a hörghurut vagy a tüdőgyulladás. A kockázati tényezők közé tartozik a levegő szennyezettsége, az influenza, a dohányzás, az asztma vagy a gyenge immunrendszer. A fertőzések elkerülése érdekében próbáljunk a megfázásos-influenzás időszakokban otthon maradni és fokozottan ügyelni - nemcsak influenzaszezonban, hanem mindig - a rendszeres kézmosásra és fertőtlenítésre. Habár ez utóbbit se vigyük túlzásba, hiszen a túlzott higiénia is oka lehet annak, ha hamar elkapunk különféle fertőző betegségeket.

A légzőszervet érintő rákos megbetegedések is nagyon gyakoriak világszerte. Ide tartozik a légcsőrák, a hörgőrák, a gégerák és a tüdőrák. Az egyik legfőbb okozója ezeknek a betegségeknek nem más, mint a dohányzás, de a környezeti szennyezőanyagok, például a légszennyezettség is oka lehet a kialakulásának.

A cirrózis nem más, mint a máj megbetegedése, károsodása. A kialakulásában nagy szerepe van a mértéktelen alkoholfogyasztásnak, a zsírmájbetegségnek és a krónikus vírusos hepatitisznek. Ezeket a betegségeket elkerülhetjük, ha csak mértékkel fogyasztunk alkoholt. Az alkoholmentes zsírmájbetegség elkerülésében pedig a segítségünkre lehet, ha helyesen étkezünk, azaz sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve az alacsony cukortartalmú és az alacsony zsírtartalmú ételeket részesítjük előnyben.
Forrás : Link

A legveszélyesebb betegségek - 2. rész
Nagyon sok olyan betegség van, amely nem csak hazánkban, hanem szerte a világon is a vezető halálokok között szerepel. Az elhízás, a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, az inaktív életmód mind-mind azt eredményezi, hogy előbb-utóbb kialakul valamilyen krónikus betegség vagy olyan betegség, amely nem jelez, nem okoz tüneteket, viszont halállal végződik. Ezért is nagyon lényeges, hogy odafigyeljünk az egészségünkre.

A stroke következtében egy oxigénhiányos állapot jön létre az agyban. Minél később kezdődik el a kezelés, annál több agysejt pusztul el és annál kevesebb esély van a túlélésre. A stroke kialakulásában a magas vérnyomás, a családi halmozódás és a dohányzás játszik kiemelkedő szerepet. Kutatások igazolják, hogy sokkal több nőt érint ez a betegség, mint férfit. A stroke megelőzhetővé válhat, ha egészséges életmódot folytatunk, ha rendszeresen mozgunk és ha elkerüljük a dohányzást.

A világon sokan betegszenek meg COPD-ben, azaz krónikus obstruktív tüdőbetegségben. A COPD kockázati tényezői közé tartozik a dohányzás, a tüdőt irritáló kémiai anyagok, a családi halmozódás és a gyakori tüdőfertőzések gyermekkorban. A COPD nem visszafordítható, nincs rá gyógymód, viszont a megfelelő kezeléssel lassítható a betegség progressziója. Nagyon lényeges, hogy aki ebben a betegségben szenved, kerülje a szennyezett levegőjű helyeket és mindenképpen hagyjon fel a dohányzással.

A cukorbetegség egy olyan krónikus betegség, amely hatással van az inzulintermelésre és annak felhasználására. Amikor a hasnyálmirigy nem tud inzulint termelni, akkor beszélünk 1-es típusú cukorbetegségről. A 2-es típusú cukorbetegség pedig akkor alakul ki, amikor egyrészt a hasnyálmirigy képtelen inzulint termelni, illetve az inzulint nem tudja hatékonyan felhasználni. A cukorbetegség kialakulásában nagy szerepet játszik a túlsúly, a magas vérnyomás, az idősebb kor, az egészségtelen étrend és a testmozgás hiánya. A cukorbetegség nem minden esetben megelőzhető, hiszen a genetikának is szerepe van a kialakulásában. Ha már cukorbetegek lettünk, a szövődményeket elkerülhetjük, ha odafigyelünk az étkezésre, rendszeresen mozgunk, és több rostot fogyasztunk, amelynek jelentős szerepe van a vércukorszint szabályozásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: szennyezőanyagok, szűrővizsgálatok, cukorbetegségről, visszafordítható, cukorbetegségnek, visszafordítsuk, felhasználására, tüdőbetegségben, szennyezettsége, szabályozásában, fertőtlenítésre, legveszélyesebb, zsírmájbetegség, tüdőfertőzések, kialakulásában, szövődményeket, megbetegedések, kialakulásának, odafigyeljünk, egészségünkre, hepatitisznek, megbetegedése, betegségeknek, immunrendszer, tüdőgyulladás, következtében, elkerülhetjük, segítségünkre, elkerülésében, alkoholmentes, cukortartalmú, megelőzhetővé, oxigénhiányos, hasnyálmirigy, cukorbetegség, egészségtelen, világon léteznek, megfelelő életmóddal, stroke vagy, rendszeres szűrővizsgálatok, tünetekre való, egyik vezető, betegség azért, magas vérnyomásnak, családi halmozódásnak, szív egészségének, ideális testsúlyunkat, vezető betegségek, alsó légúti, tüdőt érintő, hörghurut vagy, kockázati tényezők,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam Gizike bar...  A végzet az  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Alakot vált...  Környezetvédelem  Vannak arcok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 25  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Minden szülő a lényével nevel.  Ma  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Beney Zsuzsa - Sirató  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  Jó éjt  Idézetek a barátságról  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Bella István: Zsoltár  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Pocsai Piroska - NE SIESS!  képre írva  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam Gizike bar...  A hét szűk esztendő  A lelki élet nem arról szól, .... 
Bejegyzés Címkék
világon léteznek, megfelelő életmóddal, stroke vagy, rendszeres szűrővizsgálatok, tünetekre való, egyik vezető, betegség azért, magas vérnyomásnak, családi halmozódásnak, szív egészségének, ideális testsúlyunkat, vezető betegségek, alsó légúti, tüdőt érintő, hörghurut vagy, kockázati tényezők, levegő szennyezettsége, asztma vagy, gyenge immunrendszer, fertőzések elkerülése, rendszeres kézmosásra, túlzott higiénia, légzőszervet érintő, egyik legfőbb, környezeti szennyezőanyagok, kialakulásában nagy, krónikus vírusos, betegségeket elkerülhetjük, alkoholmentes zsírmájbetegség, segítségünkre lehet, alacsony cukortartalmú, alacsony zsírtartalmú, legveszélyesebb betegségek, vezető halálokok, mértéktelen alkoholfogyasztás, inaktív életmód, stroke következtében, oxigénhiányos állapot, stroke kialakulásában, magas vérnyomás, családi halmozódás, dohányzás játszik, stroke megelőzhetővé, világon sokan, tüdőt irritáló, gyakori tüdőfertőzések, megfelelő kezeléssel, betegség progressziója, betegségben szenved, szennyezett levegőjű, olyan krónikus, 2-es típusú, hasnyálmirigy képtelen, cukorbetegség kialakulásában, egészségtelen étrend, testmozgás hiánya, szövődményeket elkerülhetjük, vércukorszint szabályozásában, szennyezőanyagok, szűrővizsgálatok, cukorbetegségről, visszafordítható, cukorbetegségnek, visszafordítsuk, felhasználására, tüdőbetegségben, szennyezettsége, szabályozásában, fertőtlenítésre, legveszélyesebb, zsírmájbetegség, tüdőfertőzések, kialakulásában, szövődményeket, megbetegedések, kialakulásának, odafigyeljünk, egészségünkre, hepatitisznek, megbetegedése, betegségeknek, immunrendszer, tüdőgyulladás, következtében, elkerülhetjük, segítségünkre, elkerülésében, alkoholmentes, cukortartalmú, megelőzhetővé, oxigénhiányos, hasnyálmirigy, cukorbetegség, egészségtelen, vércukorszint, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.